//TAKE MY HEART
...
Sunday, July 19, 2015 @ 8:01 PM | 0 Comment [s]

suasana raya aku sebelum sebelum ni,, bukan macam orang kebiasaan suka buat. kami tak pernah ada potret family. kami tak bergambar sana sini. ya mmg kami ada ziarah saudara mara.. every year,, akan beraya johor dahulu dan raya pertama nak tengahari baru balik ke melaka.. every year.. cume lately ni sejak 2 tahun lepas kitorang tak beraya di johor dah.. hubungan kami dah renggang. tak seperti dahulu. orang akan faham kenapa kami dah jauh,, dan kenapa kami buat semua tu.. itu aku tak kesah. aku happy as long as mak abah aku happy. tapi sekarang aku saje yang ade kat jb. mak abah ada kat sarawak. family kami pon dah tak selengkap dulu.. makna lengkap bagi aku, cukup lah dengan adanya mak abah azani ain dan aku berkumpul anak beranak. itu sahaja dah memadai.. 



iftar bersama
@ 1:05 AM | 0 Comment [s]

bulan puasa hari tu.. kan aku tinggal sebatang kara kat jb.. kene sewa bilik. tompang orang gi keje.. buka puasa pon kengkadang u pegi bazar,, kengkadang tu buka luar... just nak share gambar je sebenarnye.. malas nak type bnyk2. hahahahahaa

ni sume team legoland finance.. ade lgi yg kitorg x ajak. just tetibe nak buka luar, pastu ajak2.. sape on,, ikut lah.. sape x on,, merpeput lah ko buka posse sesorang.. eh gurauuu..
ampun..

aku dah lupe lah tempat mkan ape tah...

eh terjumpe safi sali dan keluarga.. opsss

rooff cafe uollss.. harga oklah.. boleh lepak santai2..

ni buka puasa finance department. sekali ngn majlis perpisahan kak fuza. :(

ini kat wak radol taman kemas. aku suke gi sini. nasi goreng kampung dia perghhh.. mengancam!

en zaki belanja kitorang.. kat Kapten.

ok yang ni bukan geng legoland.. ni geng sekolah smtmr aku.. x ajak semua.. yg mane dekat dekat je...





raya paling Horror dalam hidup aku (17/6/2015)
@ 12:55 AM | 0 Comment [s]

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!
2015
aku beraya seorang.. tanpa mak abah (kat sarawak), adik beradik (ain kat pahang x dapat cuti) azani (aku tak tau dia kat mana).

secara keseluruhannya,, saya pertama dan kedua dan ketiga keempat kelima dan seterusnya adalah sangat hambar. aku memerap dalam rumah (rumah sewa, hosmet sume balik kampung). main masak2. 

tapi yang mcm buat aku eksited sebenarnye bukan lah raya.. tapi kereta sebenarnye. 


my BB

cool kan! aku malas nak citer banyak pasal kereta ni, tapi yang penting aku suka! 

berbalik semula raya aku,, aku dpt kereta ni petg raya. so malam raya tu aku terus gi melaka umah nenek aku. dalam kol 1 pg aku sampai klebang. hahaha nenek belum tido tunggu aku,, haishh.. ni malas balik bg tau sebenarnye.. 

tapi xpe.. rasa mcm disayangi.. hahahaha
maklum lah,, raya sorang,, sensitif aku lebih sikit pagi raya. dengar takbir,, Masha Allah,,, dia punye sedihh tak hingat!!! pas mandi sume,, dlm kol 7 kot.. abah telefon. time tu,, Allah je tahu perasaan aku. mata berkaca dah.. sedar2 dah mengalir je. mane taknye,, selalu pagi raya,, abah yang kejut kan aku,, sepak sepak aku suruh bangun sebb aku asal pagi raya je mesti liat bangun. tido lambak kat luar plak tu,, mane lah tak kene bangun awal.. 
abah tanya lah,, "dah bangun?".. aku cakap lah "baru bangun... abah lah xde,, xde sape nak kejut adik".. time tu ha berjurai ayaq mata ni ha..
berbual2 sume ngn mak,, aku mcm xnak letak.. pastu abah kate "bye,".. peggghhh nangis teresak2 aku.. tapi hebatnye aku ni,, abah n mak tak tau aku nangis. hahaahahhaahaaa..
tapi kalau tetibe aku diam tu,, orang dapat lah agak sebenarnye yg aku tengah nangis.. 
tapi aku ni x suke tunjuk kat depan orang yg aku nangis,, aku rela tahan... malam kang baru aku nangis senyap2..x pon tetibe, aku hilang.. ha tu komfem ah tu... cari port nak nangis.. hhahahaaha

itu baru part abah tepon. ni belum part aku gi dapor nak makan ketupat.. haaa!. 
makan ketupat pon sedih.. selalu,, abah dah siap2 potong ketupat tu, selalu aku lah yang habeskan sume yg dia potong.. giler tak nangis?? tengah makan boleh plak berkaca2 mata aku.. naseb aku makan sorang2 tau.. 
abah selalu cakap kat aku,, "lambat habes" sebb aku selalu lembap siap. ye ah.. bangun tido pon lembap sampai kne kejut.. 
Allah je tahu perasaan aku masa tu.. 

menyesal aku... sebab tak balik serawak.. sume kawan kawan twitter aku suruh sabar, kuat... mmg aku kuat.. tabah.. sebab abah dah janji nak balik jb 1 ogos nanti! Alhamdulillah.. 
Ya Allah, kau jaga mak abah aku baik2 Ya Allah. aku sayang diorang.. 

aku tunggu mak abah balik JB. x sabar nak 1 ogos! 






cuti raya!
Monday, June 29, 2015 @ 8:13 PM | 0 Comment [s]

29hb.. dah start lah aku kene buat closing.. herrr.. bnyk gaji ko.. bnyk lah ko punye kerja. 
tapi gaji aku xde lh nyk sgt sampai boleh mndabik dada sambil cakap huwaaa aku lah orang paling kaya di dunia. hhaahaha

tapi tu bukan apa yang aku nak cerita sebenarnye.. aku nak bg tau yang aku dah dpt cut 4 hari raya nanti. so secara total nye, aku cuti start 17 july (raya pertama) until 26 july (ahad).. hihiii

sonoknye.. tengah cari tiket yg murah untuk balik serawak menyambut hari raya bersam mak abah.. yihaaa.. seronoknya!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kbai

masa akan pergi
Sunday, June 21, 2015 @ 8:14 PM | 0 Comment [s]

assalamualaikum!
dah buka puasa ke? saya dah. awak? 
mesti lah dah kan! orite, kali ni rase nak citer pasal my baby blue to be. maksudnya disini, saya bakal membeli kereta iriz berwarna biru tapi jgn aspect yg lebih2 sebb aku akan beli just variance yg standard je. 1.3. tu pon lepas abah izinkan aku beli pagi tadi. jadi next week aku kan bg lah sume dokumen yg en.hairi nak tu. ok what,, aku byr pon rm469 x sampai 5rtus pn. 
planning mcm tu lah. Aku hanya mrancang, Allah yang menentukan. 

hari ni hari ke4 puasa. selalu setiap kali puasa, aku ngan abah akan countdown berapa hari puasa. kalau aku x bg tau, mesti abah yang ingat kan.. "tinggal berapa hari lagi dik?" 
haaaaa.. tahun ni x dpt nak countdown sesame. hopefully tahun depan kami dapat buka puasa sama2 tiap2 hari mcm selalu. semoga abah n mak balik jb semula. 

sejak2 duduk rumah 2 tingkat, dapur bes, rumah baru,, rajin pulak aku masak kat rumah. kadg tu aku buat masin. ade tu aku buat tawar. x pernah sedap. hahahahaaa
xpe, persediaan untuk sebuah perkahwinan. yelah, kita mesti ada perancangan untuk masa hadapan kan.. :)


1st puasa tanpa keluarga
Thursday, June 18, 2015 @ 11:17 PM | 0 Comment [s]

assalamualaikum!
1st of all, nak ucap happy fasting to all my dearest friends yg seagama dengan aku. moga dpt beribadah dan tabah menghadapi dugaan bulan puasa.

nak citer 1st day aku berpuasa tanpa keluarga. tu pon hosmet aku lgi 3 org xde. aku ngan kak lieya je ade. huhuhuhuu.. sedih sgt.. tpi aku tau, bukan aku je,, ramai kawan2 aku yg x balik rumah ibu bapa. aku nampak kat twitter. masing2 meluahkan perasaan. so xde lah aku sedih sgt. hahahahaaha sebb ade org lain turut sedih bersama! hihihihi

sahur ngn kak lieya, buka pon ngn kak lieya. so untuk hari pertama kami berpuasa, kami masak sendiri!!! hahahahahahahahaaa aku penyumbang resepi2 jugak. dorang sume anggap aku ni pandai masak,, sebb hari tu aku buat spagety.. tu pon gedek bg aku menu.. thx gedek yang sanggup layan aku memalam buta. sempat lagi tu whatsapp aku resepi spagetty tu.. kahkahkah

so tadi buka puasa kitorang masak sayur kobes goreng, dgn ayam masak kunyit. tpi x jadi sgt. pastu aku masokkan bnyk cili padi. biar pedas. x best makn x pedas...

aku pon nak tido dah. esok pagi keje. hari ke2 puasa,, nak masak apee yer.. huhuhuhuhuh

goodnite! 
esok nak bgn sahur! 
Assalamualaikum!


Langit x selalu mendung,,,
Wednesday, June 10, 2015 @ 8:45 PM | 0 Comment [s]

I dont know why emotional sangat. to much kerja weyh.. rase mcm xde life pulak.. gaji x sampai 3k dah mcm ape. xtau ape yg buat aku upset, nak marah, rase nak meluahkan. tapi xde org boleh dengar. aku rasa nak nangis sangat. 

1 june 2015... 1st day as Account Executive kat Legoland Hotel. Damien mmg seorang boss yang baik. really appreciate me to come back. aku mmg sedia kala tahu yg start may ari tu acct exec untuk AP Hotel mmg kosong. dan mmg tunggu kedatangan aku 1 june ari tu. to many invoices not pay yet. buat aku kelam kelibut dengan baru nak belajar, dengan tekanan yg due date yang mcm boleh buat tapi hakikatnye x boleh nak buat sebb aku baru nak belajar so terkial kial.. pressure sangt bila belum habes yg ni, yang tu pulak nak kene buat. ehh memang nak maki,, tapi nak maki siapa? Invoices?? 

balik x pernah pukol 6. mesti dalam 6.30 mcm tu. tu pon tadi aku mmg nak tinggalkan kerja aku sebb dah lambat. kene faham, aku tompang orang pegi n balik keje. orang tu dah stop buat keje, aku pon kene lah paham yg dia pon nak balik.. 

tapi hopefully,, for beginner like me, pressure tu hanya laha sebulan sahaja. start bulan 2 3 kalau aku still in pressure, aku berenti. 
adakah orang lain pon mcm ni jugak? aku tertanya tanya..


Older Post

Hye. Leave your footstep at my cbox. Please don't REMOVE CREDITS!. Replace this with your stupid welcome note. Thanks for visiting my blog.


Story About Stuff Links





Open Cbox


This template was created by aishawahid. Please inform me if I use your artwork but I did'nt mention your name. Thank You all for helping me :D Best view in Google Chrome only.