//TAKE MY HEART
penggemar Filem Melayu
Saturday, November 22, 2014 @ 11:25 PM | 0 Comment [s]

eloo.. saya memang peminat drama melayu. diehardfan.kot.. haha
sebab tu laaa semua drama melayu, sy tengok. english movie x berapa suka sgt. entah,, sebab tak faham kot. ekekeke
akan tengok, kalau ade subtitle. x pon klo xde pon, ade org kat sebelah boleh tnye. sebab tu x ramai member nak tgok english movie dgn aku,, nanti aku tanye itu ini.. tapi that was the best part. sebb boleh kacau orang. haha
dont know why i very interested with malay drama or movie or documentari or pape jelah... ha ade satu sebab je.. sebab aku paham bahasa melayu je kot. biase lah org kampung.. x pandai macam orang kat bandar tu.. duduk pon hutan rimba mase belajar dulu.. 
drama melayu ni bende paling aku suka, romantic part. mmg lah semua cerita sama je, boleh predict, x mcm citer english (someone told me that).. tpi ade part part sentimental value dorg tnjuk kan. mcm kasih sayang ibu bapa untuk anak dia, kasih sayang antara isteri nn suami dan sebaliknye. sikap seseorang yg mirip dengan seseorang yg kita kenal, x pon, pengajaran yg ditunjukkan tu.. dalaaaaaaaamm maksudnye bagi yg menilai denan hati dan perasaan. eh aku tgok industan pon boleh nangis ape, inikan pula citer mmg favourite. haha industan pon favourite jugak.. 
ade laaa kawan2 aku yg rase citer melayu mcm "eleeeehhhh, english lgi best" xpon,, "i prefer english dri melayu" xpon "aku tak tgok citer melayu".. asalkan korang x kacau aku tgok citer melayu tu dah kire ok dah.. hahaha
sebenarnye mcm aku sorg je dikalangan kawan2 aku yg suka tgok citer melayu ni.. sebab tu jarang tgok wayang dgn dorg. kalau kuar pon,, gi tgok cartoon,, tu pon omputih punye citer. 
hehe
hailahh,, Ya Allah Ya Allah Ya Allah, kau bagilah aku jodoh yang taat padamu serta serta sertaaaaa tgok citer melayu mcm aku. AMIN..:) hehe



Older Post | Newer Post

Hye. Leave your footstep at my cbox. Please don't REMOVE CREDITS!. Replace this with your stupid welcome note. Thanks for visiting my blog.


Story About Stuff Links





Open Cbox


This template was created by aishawahid. Please inform me if I use your artwork but I did'nt mention your name. Thank You all for helping me :D Best view in Google Chrome only.