//TAKE MY HEART
today is experience!
Tuesday, April 9, 2013 @ 1:13 AM | 0 Comment [s]

alahai....
tadi tab jatoh... mak tanye...
"tak pe ke dik?"
"xpe mak,.. alaa.. mcm enfon jatuh....."

terus masok bilik tgok tab... dalam hati.. rase nak meraung pon ade.. huhuhhuuu sian tab.. x pernah jatuh teruk mcm tu.... haiyak.. :(

ok.. sudah!! pergi jauh2 mood sedih2 ni.. 
tadi abah ajak gi beli tiket..
ngtkan xnak beli tiket hari ni tadi...
sebab tgok abah balik kerja dah kol 6.30ptg.. ngt abah penat ke ape ke..
tup tup dalam kol 8.30,,, abah tanya..

"nak gi beli tiket ke adik"............
hehehee dengan muka sengih aku sambil tunjuk 2 bari gigi..
"JOM!!"......................ade ayat sambungan pulak..
"tapi rase nak makan burger"........

aku cepat2 gi siap.......................................
heheheheee terus gi beli tiket..
dan sekrg ni dah beli tiket! rabu malam.. kol 10 mlm...........
tetibe rase best plak balik rumah sekali sekala ni....

ok pas beli tiket pi cari stall burger.. tapi xde.. tak tau kenapa.! pastu pe lagi.. ajak abah "ngeteh" lah.. 
ngeteh merupakan sejenis perkataan yg bermaksud minum malam.... tapi ade juga orang kate, minum air teh memalam.. tapi tah lah.. yg penting makan / minum pada waktu malam dalam kol 10.30 keatas...
maksud perkataan ni xde according mane2 buku.. aku buat sendiri maksudnya.. haha

ok pe lagi.. contact abang suruh join same pas kerja,, so dye pon dtg.. ak pon dah siap mkn baru dye nak sampai..
KAMI dua beradik mendengar tazkirah dari abah.....................
betul jugak kate abah,,, mak nak yg menantu baik,, bagus,, tapi anak tu baik ke.. bagos ke..........
pap!!! terkena kitorang........ hahaa
abah ngn mak simple je.. mereka x over.. mereka terima apa adanya.. mereka pon terima sesape sahaja..
asalkan orang tu sedar tanggungjawab masing2,,,.. dan tak keterlaluan.. dan mementingkan kesederhanaan...
itu lah abah dan mak.... cute nye!! haha

time abah bg tazkirah.. aku yg suka membangkang.. tpi betul lah ape abah kate,,, dalam hidup ni,, nak dptkan yg baik.. kene jadi baik dulu.. berubah kepada yg baik... kesederhanaan tu penting.. xperlu nak over2... sebab sekeliling kitorang ni ramai yg x puas hati bila kita over............. mesti ade yg nak lawan..
kitorang wat bodo je.. ade kami kesah... hahahahaahaa
 itu lah family kami.. simple..
tapi simple kami pon ade yg orang sakit hati.. xpe tu suma akan di balas.. tak didunia,, diakhirat menanti..........

ouh.. anyway,,, aku x dpt pon burger.. hhehehee aku mencekek kat warong kawan mak aku.. dah pulak dah!!! mini reunion berlaku.. dah aku plak nak kene teman.. biase lah.. anak bongsu ni selalu ikut mak abah gi mane2 ajek..............................
oklah...
nak beransur tido..
assalamualaikum! waalaikumsalam!

pesanan abah: wasatiyyah dik. bukan wataniah.! (aku plak kene marah sebab menyampok.. ok bye!)

untuk tatapan hari ini... :)




Older Post | Newer Post

Hye. Leave your footstep at my cbox. Please don't REMOVE CREDITS!. Replace this with your stupid welcome note. Thanks for visiting my blog.


Story About Stuff Links





Open Cbox


This template was created by aishawahid. Please inform me if I use your artwork but I did'nt mention your name. Thank You all for helping me :D Best view in Google Chrome only.