//TAKE MY HEART
dicatat dan bermakna
Thursday, October 18, 2012 @ 1:52 AM | 0 Comment [s]

permainan di dunia... merupakan bayang2 kita di akhirat kelak...
kawanku semakin berubah ke arah yang lebih baik... mungkin aku seterusnya?? 
insyaALLAH jika diizinkan ALLAH.. 
3 hari ni keluar je.. berturut2..
busy sampai malam..
ada je benda yang dibuat.. tak pe.. itu membuatkan aku tak buat benda2 lagha ni...
tapi tulah.. tido kenelah cukup..
kepada para2 presiden,, para2 jkps,, para2 pengarah program.. 
tido tu kene betul.. pastu baru lah kerja bleh buat dengan happy..
saya akan suka berkerjasama dengan orang yang happy dan enjoy dengan apa yang dia buat..
mmg betullah kata ustaz kazim.. 
bila nak buat sesuatu,, kenalah ENJOY. tu keyword sebenar nya...
hmm... ^^
ckp pasal ustaz kazim.. dye mmg sempoi.. beta suka akan ceramahnya dan perkongsian nya,, HAHA
so,, benda2 mcm ni macam menimbulkan minat untuk dengar lagi ceramah2 lain.. nak buat koleksi lah...
HEEE....

aku ade take note kat my samsung galaxy wonder apa yang ustaz cakap tadi...

  • kita asal dari tanah...
akan masok ke dalam tanah... 
dan akan keluar balik dari dalam tanah.. (semua orang akan masok dalam tanah juga akhirnya)..
ada 3 amalan di bawa MATI: 
1) harta yang diwakafkan.. 
2) ilmu yang dimanfaatkan 
3) doa anak2 yang soleh dan solehah

  • orang yang mula2 nangis kerana kita adalah ibu dan ayah kita.. xde nye kawan nak nangis masa kita dilahirkan... (mmg betol pon. pakwe dan makwe yang kita kenal pon,, tu pon lepas kita dah belajar jalan,, makan,, mandi etc padahal mak n abah jage kita dari umur kita sehari)..

  • 4 supplement yang diamalkan oleh ustaz kazim... dan juga rasulullah..
1) air zam2.. (ustaz kate.. rumah saya ade berbotol2... tapi botol jelah yang ada.. HAHAHA)

2) Habatus Saudah yang original... (tumbuk, dan campur dalam air dan minum) sesuai untuk semua penyakit melainkan mati -kata rasulullah..

3) madu asli

4) kurma ajwa yang dimakan 7bijik sehari. (ustaz kate,, kalo lelaki amek ni,, akan botak kepala.. manakala bg perempuan,, ia sesuai untuk nya bagi yang mengandung.. mane tak nye lelaki botak kepala, kurma ajwa ni mahal... :) ^^ boleh didapati dengan YUSOF TAIYOB

  • dengar cakap mak.. kereta excident dan ia total lost,, boleh beli baru.. kalo mak pulak> mane nak cari???
darah susu dan air yang lahir dari mak n abah yang tak kan kita dapat balas... ^^

  • 3 golongan yang tak cium bau syura dantak masok syurga..
1) anak yang derhaka
2) orang yang mengekalkan minum arak..
3) golongan yang dayus.

  • bercinta sekadar sahaja.. tak payah nak membelakangkan ALLAH, RASUL dan IBU BAPA...

ada banyak cerita2 yang dikongsikan.. mmg lawak sgt... tapi berguna.. dan ada pengajaran nya.. contoh,, bawalah isteri gi check perut mase mengandung tu sama2 sengan isteri...
lagi.... ouh.... segelas air yang di hidangkan kepada suami dari seorang isteri,, umpama setahun puasa sunat.. so kalo 5 kali,, so 5 tahun lah umpamanya..
(yang ni ak sent msg kat mak.. hehehee)...

so dah malam.. tu je perkongsian hari ni.. ok lah.. ^^
SELAMAT MALAM..

ASSALAMUALAIKUM... 



Older Post | Newer Post

Hye. Leave your footstep at my cbox. Please don't REMOVE CREDITS!. Replace this with your stupid welcome note. Thanks for visiting my blog.


Story About Stuff Links





Open Cbox


This template was created by aishawahid. Please inform me if I use your artwork but I did'nt mention your name. Thank You all for helping me :D Best view in Google Chrome only.