//TAKE MY HEART
Jurusan PERAKAUNAN hanya MIMPI bg aku
Tuesday, November 22, 2011 @ 12:57 AM | 2 Comment [s]

aku jeles dengan pelajar yg dapat kursus perakaunan!.. hmm.. kenape aku ckp mcm tu?? sebb.. hmm (huhhh mengeluh kejap)..
form 4 n 5 aku budak sains + perakaunan... aku fight untuk gi matrik jurusan perakaunan.. aku happy giler aku dpt perakaunan.. sebb aku minat giler jurusan tu.. kat matrik aku dpt score pointer...
after dpt result aku isi upu.. pilihan 1,3,4,5,6, adalah jurusan perakaunan.. sumpah aku sedih sangat biler x dpt kursus yg aku nak sangat. dah admirer.. siap dah rancang lagi aku nak jadi akauntan bertauliah.. tapi ape kan daye.. rezeki aku pada pilihan ke 7.. iaitu islamic banking and finance..
hancur hati aku tau!!
sampai 1 hari tu aku rase sedih giler... theN aku terima jurUsan tu dengan hati relapakse,, pastu pulak kene gi UUM, JAOH dari rumah ku... SKUDAI JOHOR.. korang bayang kan .. mase kat matrik johor dulu... 1bulan 2 kali aku balik.. mmg selalu lah aku balik... ni bile dah kat uum... 1bulan x tentu balik lagi. 1 sem sekali baru balik... hmm mmg sedih tahap gaban lah mase mak abah aku tgl kan aku kat sini... rase nak ikot dorang balik...
kat sini pulak kawan2 sekeliling aku amek perakaunan.. x kesah laa sistem maklumat sekali pon.. tpi tetap perakaunan.... hmm mmg bukan rezeki nak dpt jurusan tu.. sampai sekarang aku masih fikir lagi... kenapa aku x dpt?? smpai kan aku penah terfikir nak dpt setakat lulus je 2.5 keatas.... tapi rezeki masih berpihak pada aku sebenarnye.. aku ditawarkan biasiswa JPA... after tu aku ade lah azamm.. nak score pointer aku mcm dulu... 3.5 above... TAPI SANGT TERKILAN BILA PERKARA YG KITE IDAM2KAN X TERCAPAI.... MMG SEDIH GILER!!

P/S: dalam kehidupan x semestinye semua yg kite idamkan tercapai... walaupon pahit, tetap kene telan jugak akhrinye.. dan semestinye ade hkmah yg ALLAH S.A.W. nak turunkan pada kita... hmm (pandai lah aku mengayat, padahal diri pon x tntu dapat atasinye dgn baik)..


Older Post | Newer Post

Hye. Leave your footstep at my cbox. Please don't REMOVE CREDITS!. Replace this with your stupid welcome note. Thanks for visiting my blog.


Story About Stuff Links





Open Cbox


This template was created by aishawahid. Please inform me if I use your artwork but I did'nt mention your name. Thank You all for helping me :D Best view in Google Chrome only.